top of page

Další oběti oděvního průmyslu

Ve východní Číně se zřítila továrna na boty. V troskách zahynulo dvanáct dělníků a dalších asi čtyřicet jich bylo zraněno.



V továrně na boty ve městě Wenling v provincii Zhejiang pracovala asi padesátka dělníků. Továrna se zřítila 4. července v 16 hodin místního času. Podle informací zveřejněných čínskou televizí bylo z trosek vyproštěno 49 osob, z nichž 40 muselo být kvůli zraněním hospitalizováno.

Příčinou pádu měla být údajně velká nádrž vybudovaná na střeše továrny. "Nikdo nic netušil, jen jsme uslyšeli ránu a budova se zřítila," cituje jednoho ze zaměstnanců továrny list China Daily. Podle některých zaměstnanců voda prosakovala už před pádem. Příčina zřícení se však stále vyšetřuje. 

V lednu loňského roku zemřelo při požáru obuvnické továrny ve stejném městě čtrnáct pracovníků. To, zda se jednalo o stejnou továrnu, není jasné. Město Wenling je produkcí bot proslulé. Podle údajů tamní turistické agentury pochází každý pátý pár bot na světě právě odtud.

Česká média si bohužel této zprávy nepovšimla. Možná jsou čeští čtenáři zvyklí na vyšší počty úmrtí a nad čtrnácti čínskými dělníky každý mávne rukou. O katastrofě s odkazem na čínský státní deník informovala až organizace NaZemi.

Podle BBC: China factory collapse: Six dead and 49 rescued. Dostupné z http://www.bbc.com/news/world-asia-china-33396086.

0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page