top of page

Zimní péče o pleť

Aktualizováno: 19. 11. 2022

V laboratoři Nairian je výroba kosmetiky skutečná věda. Výzkumný tým kombinuje bylinky pěstované na vlastní farmě tak, aby pozitivní účinky na pleť byly co nejlepší,  a svým zákazníkům poté radí, jak výrobky účinně používat.  V následujícím článku Nairian tým popsal, co vaše pleť potřebuje v zimě. Ví, o čem mluví, v Arménii se teď teploty pohybují kolem -7 stupňů.



To, že je zima, nepoznáte jen podle teploty venku, ale i podle nálady všech kolem vás. Všichni se schovávají v kabátech a čepicích, protože počasí je sušší a mrazivé. Obloha je zatažená stejně jako výrazy lidí venku na ulici, které může rozzářit jen první sníh a pak, až do jara, dlouho nic. Než se znovu naučíme nosit rukavice a šály, pěkně to většinou schytá i naše pleť – ruce jsou suché a rty rozpraskané. Pleť bývá v zimě suchá a dehydratovaná, protože vzduch je sušší, než jindy během roku. Abyste i přesto všechno udrželi pleť zdravou i v tomhle ročním období, má pro vás Nairian několik tipů:

1. Více hydratace Hydratační krém, který používáte po zbytek roku, v zimě stačit nemusí. Pokud máte během roku pleť normální, nebojte se přes zimu sáhnout po výrobcích pro suchou pleť. Nebojte se také během dne zkombinovat více hydratačních přípravků – toner a hydratační krém na den, a noční sérum večer. Vaše pleť prostě potřebuje v zimě pořádnou dávku výživy.

2. Pozor na sluneční paprsky I když sluníčko na našich tvářích ani trochu necítíme, stále svítí. I v zamračených dnech proniká 80 % slunečního UV záření na Zemi. UVA i UVB záření je navíc odráženo sněhem přímo do naší tváře, takže především při lyžování nebo na zimních výletech se můžeme i pěkně spálit. Sluneční paprsky jsou zároveň jednou z příčin stárnutí pleti. Ani v zimě proto nezapomínejte na opalovací krém.

3. Péče o ruce Během zimy si naštěstí většinu těla zabalíme do kabátu a nepříjemné povětrnostní vlivy na něj nemůžou. Naše ruce ale dostávají pořádně zabrat, zvláště když si čas od času zapomeneme doma rukavice.  Proto dopřejte alespoň jednou za týden vašim rukám pořádnou rekonvalescenci – na noc si ruce namažte alespoň dvojnásobnou vrstvou krému. Pokud si nechcete zamastit postel, klidně použijte na noc rukavice.

4. A co nohy? To nejlepší, co můžete pro své nohy v zimě udělat, je vybrat si dobré ponožky a ty často měnit. Kvalitní vlněné ponožky vaše nohy zahřejou a také odvedou veškerý pot a vlhkost. Večer můžete nohy opečovat hydratačním krémem na nohy.

5. Suchý vzduch Bez topení to v zimě samozřejmě nejde. Vnitřní vytápění ovšem snižuje vlhkost v místnosti až o čtvrtinu. To neprospívá ani naší pleti, ani sliznicím, které mohou být v důsledku vysušení náchylnější k nachlazení nebo jiným nemocem. Pomoci nám může zvlhčovač vzduchu, nebo prostě mokrý ručník na topení.

6. Zázračný balzám na rty Popraskané rty si každý z nás bez rozmýšlení natře balzámem. Totéž ale může platit i o rozpraskaném nose nebo bradě odřené od šály. Ochranná vrstva zabraňuje kůži ve vysoušení a zároveň ji chrání před odřením od kapesníku nebo šály.

7. Stop horkým sprchám. Alespoň občas. Jasně, horká sprcha je přesně to, co po dnu stráveném v chladu musíte mít. Vaše pokožka na to má ale jiný názor. Horká voda pokožku extrémně vysušuje, protože přichází o látky, které ji přirozeně zvlhčují. To platí dvojnásob, používáte-li ke sprchování sprchové gely se sulfáty. Jestli vám to vaše zmrzlé kosti dovolí, raději teplotu vody snižte tak, aby byla pouze vlažná. A pokud horkou sprchu prostě musíte mít, je potřeba o to více podpořit pokožku pomocí hydratačního sprchového gelu a tělového krému. Více tipů v angličtině najdete přímo na blogu Nairian. Informace o dalších značkách zero waste kosmetiky najdete tady.

Výrobky Nairian najdete v TukTuki e-shopu v kategorii Kosmetika.



0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page